Planet - produkter som gör IP lösningar enklaProdukter som gör IP lösningar enkla!

Hos Alcadon hittar du ett brett utbud av omanagerbara och managerbara switchar samt mediaomvandlare/konverters.

För nätverksutbyggnad i små och begränsade utrymmen både inomhus och utomhus har PLANET DIN monterbara industri switchar för Ethernet, med en kompakt och tunn design. Produkterna kan installeras fast på vägg, med magnet eller på DIN-skena vilket ger mycket flexibla installationsmöjligheter.

Ladda Planet katalogen

Branschledande integration av PoE Teknologi och förnyelsebar energiFörnyelsebar energi

PLANET ”Industrial Renewable Energy PoE” Switch är konstruerad för att använda förnyelsebara och naturliga energikällor som sol, vind och vattenkraft för att ladda batterier som sedan driver utrustningen på natten.

Med denna teknik möjliggörs nätverksdistribution även där det är utmanande geografiska hinder. Dessutom går det betydligt snabbare att installera trådlösa LAN eller IP övervakningssystem i avlägsna områden med denna teknik.

Vad är Long Reach Power över Ethernet (Long Reach PoE)?

När man bygger infrastruktur för IP-nätverk avsedda för kameror och accesspunkter, är de huvudsakliga utmaningarna avstånd, strömkälla och kabeldragning för att täcka området man vill nå. För att lösa dessa problem har PLANET lanserat helt nya Long Reach PoE lösningar för att möta kraven i dagens nätverk, där överföring av data och ström över långa avstånd behövs. Detta ger en perfekt och snabb lösning för att bygga ett långdistansnätverk till en låg totalkostnad. Long Range Power Ethernet (Long Reach PoE) -tekniken möjliggör utbyggnad av infrastruktur för nätverk där avstånden som sträcker sig över 100 meters gränsen för vad standarden för kopparnätverk tillåter. Detta innebär att en IP-infrastruktur kan byggas utan att man behöver oroa sig för strömkällor och kabellängder.

Unik lösning för långdistansnätverk på olika media.

Möjliggör nätverk för POE på långa avstånd.

PLANET Long Reach PoE (LRP) är designad för att förlänga de avstånd som standarden för POE sätter. Med LRP kan man spänningsmata konverters samtidigt som man får POE till kameror och accesspunkter enligt 802.3af eller 802.3at standarden, detta över så olika kabelmedia så som koax, UTP typ CAT5 kabel eller vanlig partvinnad kabel upp till 1000m. Lösningen eliminerar också behovet av ytterligare strömförsörjning på den andra sidan av förbindelsen eftersom man ger ström till både konvertern och den utrustning man vill ha POE matning till.

PLANET tillhandahåller två typer av Long Reach PoE-lösningar för olika tillämpningar:

  • Long Reach PoE över koaxialkablar
  • Med BNC-kontakter för koaxialkabelgränssnitt.
  • Long Reach PoE över UTP / twisted pair kopparledningar.
  • Med RJ45-kontakter för 4-pars, 2-pars eller 1-par kabel.

POE nätverk

Konverter mediaomvandlare för industri

Konverter - mediaomvandlare

För industriell installation i tuffa miljöer

ManagerbaraPOEswitchar

Managerbar Switch

Stöd för ITU-T G.8032 ERPS (Ethernet Ring Protection Switching)

Omanagerbar switch

Omanagerbar switch

För användning i industri