ECS - European Cabling Systems

ett strukturerat kabelsystem för passiv infrastruktur i fastigheter och industriområden.

Generellt fastighetsnät för framtiden

ECS är konstruerat för att överträffa dagens standarder och uppfylla morgon-dagens ökande behov av bandbredd och överföringshastighet.

Välbeprövat

ECS har installerats i mer än tio år på den skandinaviska marknaden och med mer än 2 000 000 installerade länkar och 3000 licensierade installatörer är ECS en välbeprövad succé.     

Alcadon AB distribuerar ECS, ett strukturerat kabelsystem för passiv infrastruktur i fastigheter och industriområden. Alcadon AB är verksamt i hela Norden. Med kompetent personal, snabba leveranser och gedigen support möter koncernen marknadens behov av högkvalitativa data- och nätverkslösningar. Företaget erbjuder även konsulttjänster inom kommunikations-området.

ECS-Guiden

En sammanställning av punkter väl värda att överväga och i vissa fall direkta krav som skall uppfyllas under projektering, installation och dokumentation av ett ECS-system.
 ECS-Guiden Ver 1.1

 

Downloads

Besök vår sida för nedladdning av mjukvara och uppdateringar.

Produkter

ECS är utformat för att erbjuda kund och installatör så stor valfrihet som möjligt. Kopparkablar och -don kan levereras skärmade eller oskärmade. Bådadera finns i en miljövänlig, helt halogenfri version. Fiberlösningar finns med både singlemode och multimode som alternativ. Fiberkontakteringen kan färdigställas med limmade kontaktdon av Hotmelttyp eller fibersvets, alternativt kan Alcadon leverera prefabricerade stamnätskablar.    

Garantier

Alcadon ger femton års produktgaranti till licensierade ECS-installatörer på allt ECS-material. Licensierade ECS-installatörer ersätts för såväl arbetskostnad som material vid eventuella fabrikations- eller materialfel som uppenbaras vid leverans, installation eller användande. Leverantörer med ECS-licens får dessutom femton års prestandagaranti på baslänkar. 

Informationsblad ECS
Läs mer om våra garantier

Formulär

ECS-blanketterna är sparade i mall-format (.dot).    
Registreringsblankett AL 005 >> 
behövs för att registrera ECS-installationer.

Returblankett AL 006 >> 
behövs för att registrera eventuella materialproblem.         
Mejla blanketter och mätresultat till ecsreg@alca.se

Utbildning

Som ett led i vår serviceverksamhet, offererar vi specialiserade utbildningar. Kurserna vänder sig till installatörer, konsulter, fastighetsägare och tekniker som vill komplettera sina kunskaper med aktuell information om installationsteknik, standarder, mätteknik och produkter på marknaden. Kurserna består av såväl teoretiska som praktiska övningar. Efter fullföljd utbildning erhålls diplom.
Läs mer om vår Licensieringskurs  för ECS

Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.